BEKIJK AANBOD MEER INFORMATIE?

Dicht bij
de natuur.

Hoeselt is omgeven door pittoreske dorpjes en een mooie natuur. Vanuit De Chatou maakt u fijne wandelingen en fietstochten door het glooiende landschap.

Schilderachtig Hoeselt

Groene valleien, boomgaarden en verschillende unieke kastelen verzorgen het decor. Holle wegen, de Kluis van Vrijhern en 311 kapelletjes maken het plaatje compleet. In Hoeselt geniet u van één van Limburgs mooiste landschappen. Het gezellige centrum op wandelafstand van Chatou biedt u alle mogelijke faciliteiten. U vindt er sport en cultuur, een bruisende middenstand en een postkantoor.

En dankzij de fijne horecazaken, kunt u – onder normale omstandigheden – op een zonnig terras van een lokaal biertje genieten. Hoeselt ligt in Vochtig Haspengouw, een uniek gebied dat zich uitstrekt tot aan de Maas. Deze landbouwstreek is bezaaid met charmante dorpjes die baden in een authentieke sfeer.

Sport en recreatie

De gemeentelijke site Ter Kommen heeft een uitgebreide infrastructuur voor sport en cultuur. U vindt er een sporthal, een zwembad en een verlichte Finse piste om uw conditie op peil te houden. Daarnaast zijn er een sportarena, een speelveldje en een fitness.

Balsporters kunnen in de plaatselijke clubs terecht voor voetbal of tennis. Voor de culturele activiteiten is GC Ter Kommen the place to be. In het centrum vindt u een ruim cultuuraanbod en opleidingen. Hoeselt is een gemeente met een boeiend verenigingsleven! 

Mountainbikers in de omgeving van Hoeselt

Fietsen en wandelen

In Hoeselt is het heerlijk fietsen en wandelen. De streek leent zich uitstekend tot ontspannende tochtjes: rustgevende velden en de jaarlijks terugkerende bloesems staan garant voor een bijzondere beleving.

Vanuit Chatou wandelt u rechtstreeks de omliggende boomgaarden in. Het domein heeft een directe verbinding met de achterliggende wandelweg. Via de fietsknooppunten kunt u op een unieke manier de wijde omgeving verkennen. Hoeselt is daarnaast een toplocatie voor mountainbikers. U kunt het hele Euregio-netwerk ontdekken vanuit het bewegwijzerde mountainbikeparcours Hoeselt/Bilzen.

In de zomer kunt u meedoen met de Raadselroute, een spannende fietsspeurtocht door het heuvelachtige landschap.

Vlot bereikbaar

Hoeselt ligt vlak bij het op- en afritten complex nr. 31 van de E313. Via de Tongersesteenweg bereikt u zeer vlot De Hemelijn. Tongeren, Bilzen, Riemst en Kortessem liggen binnen een straal van 10 kilometer. Maastricht, Hasselt en Luik bevinden zich op minder dan een halfuur rijden.

Wandelaar in de boomgaarden in nabijheid van Hoeselt en omstreken